Wat is een segway?

Een nieuw onderwerp in het theorie-examen gaat over segways. Wat weet jij al over segways? Doe mee! Laat het hieronder weten…

-1534DAGEN -9UREN -24MINUTEN -50SECONDEN

Vraag: Op welke weg kun je een segway tegenkomen?

Wat is een segway?

Antwoord:

A

FOUT!

B

FOUT!

C

FOUT!

D

CORRECT!

Uitleg:

Ten eerste – wat is een segway?

Waarschijnlijk heb je dit even gegoogeld of je wist het al 😉 Een Segway is een elektrisch aangedreven, zelfbalancerend eenpersoons vervoermiddel. Je bestuurt de Segway met je lichaam. Door naar voren te leunen gaat de Segway vooruit en door naar achteren te leunen rijdt de Segway naar achteren. Hij stopt wanneer je rechtop staat. De juiste balans vinden is niet moeilijk omdat de Segway zelfbalancerend is.

Juiste antwoord is D. De overheid heeft de segway aangewezen als bijzondere bromfiets. Een segway moet dus de regels van een bromfiets volgen. Als er een (brom)fietspad is, moet de segway daarop rijden. Anders moet de segway op de rijbaan rijden. Je kunt een segway tegenkomen op de weg met bord C14.

Bord C14

 

 

 

 

 

 

Dit bord geeft aan dat de weg gesloten is voor fietsen en voor gehandicaptenvoertuigen zonder motor. Een segway mag een weg met dit bord dus wel inrijden.

Bord C9

Bord C9 geeft aan dat de weg gesloten is voor ruiters, vee, wagens, motorvoertuigen die niet sneller kunnen of mogen rijden dan 25 km/h, brommobielen, fietsen, bromfietsen en gehandicaptenvoertuigen.

Bord C13

Bord C13 geeft aan dat de weg gesloten is voor snorfietsen, bromfietsen en gehandicaptenvoertuigen met motor.

C15

En bord C15 betekent hetzelfde, behalve dat de weg ook is gesloten voor fietsen.