Een psychologisch ‘geheimpje’ over jezelf (theorie-examen voorbereiding)

Dit geldt vooral voor degene die al eens gezakt zijn voor het theorie-examen.

Heb jij het volgende wel eens gemerkt? Je was bezig met de voorbereiding en je merkte dat je in de dagen ervoor erg nerveus, zenuwachtig of zelfs angstig was.

Een beetje gezonde zenuwen is natuurlijk niet erg. Dat is normaal op zo’n spannende dag als de dag van het theorie-examen.

Maar…

Als jij hebt gemerkt of merkt dat je in de dagen ervoor heel erg zenuwachtig bent dan wil dat vaak zeggen dat je je niet goed hebt voorbereid en dat jij niet gelooft dat je zult slagen om wat voor reden dan ook. En vaak is dat een verkeerde voorbereiding.

Wij bij slaaggraag.nl hebben gemerkt dat iedereen die zich in de dagen net vóór het theorie-examen positief voelt en min of meer het vertrouwen erin heeft om te slagen, ook echt slagen. Dat zien we elke keer weer.

Het psychologisch ‘geheimpje’ over jezelf…

Het psychologisch geheimpje over jezelf is dat jouw lichaam of beter gezegd jouw onderbewustzijn jou een signaaltje geeft wanneer jij een vraag niet weet te beantwoorden tijdens je voorbereiding op het theorie-examen. Elke keer wanneer een vraagteken in je hoofd niet oplost, krijg je zo’n signaaltje.

Je verzwakt je zekerheid en vertrouwen. Je merkt dat misschien niet altijd, maar opgegeven moment wordt het sterker en als je daar niks aan doet, uit dat zich in zenuwachtigheid, nerveusheid of angst net in de dagen voor je theorie-examen.

Dit is natuurlijk niet in alle gevallen zo, want iedereen is uniek, maar dit zien we wel bij heel veel kandidaten gebeuren die wij spreken.

Daarom geven wij ook geen 1-dags-cursussen. Onze trainingen zijn verdeeld over 2 intensieve avonden waarin we je alle tips en tricks leren. Daarna ga je dat toepassen tijdens onze zorgvuldig samengestelde examenvragenpakket wat is gebaseerd op het officiële theorie-examen. Dit geeft een sterk inzicht in verkeerssituaties, wat je juist nodig hebt bij het (moeilijkste) onderdeel inzicht.  Dit vergroot op zijn beurt weer je gevoel van zekerheid en zelfvertrouwen.

Alleen dan wordt jouw voorbereiding op het theorie-examen ijzersterk

Wij zien dat de mensen die ons advies opvolgen en minimaal 2 weken van tevoren beginnen stuk voor stuk slagen. Af en toe is er iemand die toch zakt, maar die krijgt dan gratis extra bijles waarbij we specifiek kijken wat de zwakke punten zijn en die ombuigen tot sterke punten zodat hij of zij ook slaagt. Dit leidt tot 100% tevredenheid.

Zorg er dus voor dat jij tijdens je voorbereiding op het theorie-examen goed naar je lichaam luistert. Skip een vraag niet, omdat je het antwoord ongeveer wel weet. Zorg dat je het zeker weet!

Elke vraag waarbij je moet gokken (bijvoorbeeld met een proefexamen) is iets mis! Je snapt het desbetreffende onderdeel dan niet goed genoeg. Stop en duik de theorie weer in en begrijp waarom een vraag goed of fout is. Snap het 100%. Laat geen vraagtekens meer over in je achterhoofd. Alleen dan wordt jouw voorbereiding op het theorie-examen ijzersterk.

Wil je je op de juiste manier voorbereiden en ook van ons les krijgen? Klik dan hier.